Wednesday, September 29, 2010

Raya

hantu raya nak gi mengundi
Salam....

Raya tahun ni negaraku memang raya... bermula jer raya ... cenal kat tv byk bertema  dgn kisah hantu raya yang macam2 specis... masuk jer raya yang ke ??? (lupe lak) meletup 1 alam kisah pembunuh raya yang memang kaw2 punyer bunuh... hampeh!!!... kalau kat jalan raya tak yah citer dah jd acara tetap kemalangan yg menyedihkn berlaku pabila ada warga kota raya terlibat dgn kemalangan dalam pencaturan yang telah ditetapkan oleh PENCIPTA alam raya....aniwei yang best anak2 walaupon mak bapak dah ghabak raya , poket tetap terisi dgn duit raya dari orang2 yg konon nak dpt berkat hari raya ...bukan sumer x ikhlas tapi hati tetap berkata-kata... hahaha... tgh syok2 beraya tiba2 dikejutkan pulak dgn kisah pilihanraya sebab matinya sorang wakil rakyat... ehhmmm takziah... pilihanraya ni pasti menjadi saingan kpd citer pembunuh raya dlm carta gosip2 mase ziarah open house nanti yg masih berbaki sikit lagi nih ...itupon bg yg minat & ade jiwa perjuangan politik ler... & ketika inila mungkin hantu2 pilihanraya akan cari mangsa utk beraya tanpa mengira batas & hukum agama hehehe... kalau takde jiwa tersebut baik layan citer camner nak jadi hantu raya dibumi yang kaya raya ini hahaha.....

SS : aduhai... raya tak habis dah nak masuk kategori ghabak raya....

4 comments:

  1. Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

    Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila klik disini
    Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

    "SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

    P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
    DISINI

    "Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
    Wallahualam.

    "Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

    Blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis dan memberi info.. Semoga sejahtera dan sentiasa diberi keberkatan olehNya.. wassalam.

    ReplyDelete
  2. BUJANG SUSAH - tq dt ziarah & advis me....

    HonEyBuNNy - salam...dtg lg ek...

    ReplyDelete
  3. salam
    saya setuju apa yang di tulis..tak de apa nak comments

    ReplyDelete

ape yg ade dlm renungan.. meh! catitkn kat sini... tapi GUA tak bertanggung jawab ape yang korang catitkan kat sini...