Monday, January 10, 2011

Muqaddimah 2011 gusti melayu...

Sejahtera,

kene tipu walau nampak real...
aoyoyo! muqaddimah 2011 kecoh brg naik...hehehe sinonim dgn BN... gua sokong alasannya penyelarasan harga... lagi gua sokong kalau penyelarasannya berkaitan hukum & undang2 , ia mesti diselaraskan dgn quran & hadis... takan pada harga jer... patut nya selaraskn juga pd undang2 sbb 2 mende tu je yg menjamin kesejahteraan hidup lebey2 lagi gaya hidup & jenayah di bumi 1M yg dh setaraf dgn israel & new york...hahaha  maju sebelum 2020 tu beb!!! buktinye baca je metro ka kosmo ka mangga ka & yg sebogel dgnnye ...hehehe sbb sumer tu membogelkn kisah masyarakat...

selain tu d alam maya perang antara blogger pon best gak d baca ... kisah blogger super carut ( hehehe tak tercapai nafsuku utk bersaing dgn nyer) alkisah di blasah sbb kebiadapan terhadap ulamak & co.... maka habis di selongkar dalil naqli & akli utk menyokong hujah masing dr kedua2 pihak... hahaha lantak la situ tp  ade 1 yg gua perasan & biasa terjadi.... bila sorang yg watak & imej islamik buat mende laro bergerabak dalil dikeluarkn utk menunjukkn orang yg pakai watak tersebut telah mencalarkn imej islam... hehehe mcm sorang yg pakai tudung bila pegi disko mcm2 kata2 yg enak bersulam dalil quran & hadis dipalukn utk menunjukkn ketidak relevenan watak dgn perbuatan sampai ke lantai di titiknyer tapi kalau jenis islam cool ( yg berimej yahudi tp bersemangat islamik ) buat tarak hal o kurang hal... alasan masih jahil walaupon daya keintelekannya tinggi hahah... seolah2 dalil tersebut hanya laku tanpa diskaun pada golongan yg berimej islamik... agaknya watak cam gua ni setan pon tak layan kot sbb imej islam cool hahaha....1 geng  yg x diiktiraf  cume gua baik skit jer dr setan.hehehe.........

balik kisah kene blasah tu yg tujuannya nk berdebat & mintak penjelasan, gua tingat 1 saranan dr lebai tasauf kalau hati nk kene sambar setan aktif  la politik kepartian... gua tak tau sejauh mana kebenarannya tapi yg gua baca setakat N3 yg dibuat ni masih ada lagi ketidpuasan & bicara mengejek antara kedua pihak samaada yg terlibat atau penyakongnyer hehehe... mungkin benar apa yg dinyatakn oleh pak lebai tu ... persepsi gua iblis seolah sedang membina up town dlm diri utk melelong produknyer...walaupon tajuk perang adalah perjuangan islam... hahaha.... gud job bro .....

ke2 yg gua dpt kutip dr perang tersebut..... setiap makluq ada kekuatan & kelemahan.... jgn la bila kita ada kelebihan dlm 1 part kite titik orang semahunya tp bila orang lain ada kelebihan & kekuatan yg lain dan menitik kita walau terpaksa masuk ICU kita kecoh nk repot polis...alangkah baiknyer klu register dlm WWE kompon lepas gusti bole mabuk bersama hahaha.....moral of stori kalau x sanggup jd budak2 yg msh nenen jgn tepek tepat dgn kekuatan & kapasiti yg kita miliki pd dahi orang tp kalau nk jadi bahan merapu ok la tu.... hahaha...

baca negeri kebajikan pon lawak gak kecoh tak abih2 kerana kuasa... aparaaa.... lu x bijak strategi jgn salahkn penipuan klu lu pon penah menipu.....

pepon  sepanjang 2011 yg gua nampak root cause yg akan mengkecohkn suasana di alam maya kat m'sia ni ialah istilah sangat popular iaitu MELAYU... toink...toink....

2 comments:

  1. Salam Perjuangan,

    JUTAAN TERIMA KASIH kerana sudi melayari blog saya dan menghantar komen2 bernas bagi setiap artikel yang saya pamerkan..

    Tidak dapat dinafikan komen2 anda telah memberi idea dan peransang untuk memperbaiki memantapkan penulisan2 saya di blog.

    Blog anda juga sangat mengagumkan..

    Saya telah link blog anda di blog pilihan Gelombang Rakyat..

    Salam Perpaduan dan Salam 1Malaysia.

    Melayu CinDia
    Blogger Gelombang Rakyat

    http://gelombang-rakyat.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. salam lawat.. syeikh.. TQ lawat blog ana..
    apapun Lu rock..

    ada daya pemikiran yang selari dengan akhlak..

    kita bersetuju untuk tidak bersetuju dengan perkara2 tertentu..
    tapi akhlak jangan diabaikan.. manusia skang bukan zaman badwi dulu.. tak tahu nilai budi dan akal..

    walaupun sokong atas tajuk..
    tajuk itu luas..
    umpama niatlaa.. niat itu luas..
    tapi matlamat tidak menghalalkan cara..

    kadang2 kita lupa.. kita yang menjadi punca kepada sesuatu.. tapi kita salahkan orang lain kesan perbuatan kita..
    walhal kita laa pembolehubah yang sepatutnya faham akan kesan diri kita sendiri..

    ReplyDelete

ape yg ade dlm renungan.. meh! catitkn kat sini... tapi GUA tak bertanggung jawab ape yang korang catitkan kat sini...